Archive for the 'News' Category

Expopedia.net: beurzen & tentoonstellingen toegankelijker

vrijdag, juli 3rd, 2009

 

Op 25/6 lanceerde het Belgische bedrijf Passport-Expopedia de website www.expopedia.net, de eerste website die ontwikkeld werd om wereldwijd specifieke diensten voor beurzen en tentoonstellingen te vinden. Expopedia.net werd ontwikkeld door een groep Belgische professionals met een lange ervaring in de sector beurzen & tentoonstellingen. Zij bundelden de krachten om een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk internetplatform te ontwikkelen dat exposanten, standbouwers en organisatoren van beurzen, congressen en evenementen toelaat snel een betrouwbare servicepartner of onderaannemer te vinden.

 

Exposanten en standbouwers die in het buitenland werken, ervaren vaak moeilijkheden bij het vinden van de juiste servicepartners voor een welbepaald beursgebouw. Een gebrekkige kennis van het aanbod ter plaatse en onzekerheden over de kwaliteit van de dienstverlening worden beschouwd als belangrijke obstakels voor een echte internationalisering van de beurzen- en evenementensector. Exposanten en standbouwers aarzelen om met plaatselijke leveranciers in zee te gaan en kiezen noodgedwongen voor duurdere oplossingen: goederen vanuit de thuisbasis over lange afstanden naar een beurs of evenement in het buitenland transporteren.

Hallenexploitanten en beursorganisatoren die niet on-site een volledig dienstenpallet kunnen aanbieden, hebben meer moeilijkheden om respectievelijk buitenlandse beursorganisatoren en buitenlandse exposanten te overtuigen. Expopedia.net wil deze impasse vermijden door geografisch georganiseerde informatie aan te bieden over dienstenleveranciers die voldoende ervaring hebben met de specifieke omstandigheden van beurzen, congressen en evenementen op een welbepaalde plek.  

 

Niet zomaar een database

 

Expopedia.net is niet de zoveelste database met dienstenleveranciers. De input van bedrijven werd zorgvuldig gecontroleerd op twee belangrijke criteria: de kwaliteit van de dienstverlening en de mate waarin het bedrijf ervaring heeft met opdrachten in een welbepaalde beurs- of congresaccommodatie. Gebruikers beginnen hun zoekopdracht dan ook met specifiëren waar het evenement zal plaatsvinden. Enkel bedrijven die in dat welbepaalde gebouw kind aan huis zijn, worden in de lijst vermeld.

Expopedia werkt nauw samen met vakorganisaties uit de beurzen- en evenementenwereld en met hallenexploitanten om de database up-to-date te houden. Wereldwijd werden zij uitgenodigd om goede en betrouwbare leveranciers aan de selecties toe te voegen. Een maatgemaakt bonussysteem zorgt ervoor dat de vakorganisaties ook in de toekomst waardevolle suggesties blijven doen om de database aan te vullen. Bovendien geeft toetreding tot Expopedia.net de vakorganisaties een bijkomend argument om nieuwe leden te werven.

 

Modelsector

 

Expopedia.net is de eerste internettoepassing die ontwikkeld werd voor en door professionals uit de beurzen- en evenementenwereld. Bij de ontwikkeling lag de nadruk op gebruiksvriendelijkheid en betrouwbaarheid: Expopedia.net geeft de gebruikers – exposanten en standbouwers – precies de informatie die ze nodig hebben, zonder franjes en zonder overbodige gimmicks.   

“Expopedia.net zal de actieradius van standbouwers én van hallenexploitanten aanzienlijk vergroten”, vertelt Passport-Expopedia CEO Hans Dejonckheere. “Moeilijk te vinden diensten en moeilijk te transporteren goederen zijn belangrijke obstakels voor de buitenlandse ambities van standbouwers en exposanten. Expopedia.net neemt die obstakels weg, bevordert de internationale samenwerking en – uiterst belangrijk – verkleint de ecologische voetafdruk van internationale tentoonstellingsactiviteiten. Het milieu staat hoog op de agenda van allerhande overheden en van sommige vakorganisaties in onze branche. Met Expopedia.net geven we de beurzen- en evenementensector een instrument in handen om toekomstige beperkingen op hun dagdagelijkse activiteiten een stap voor te zijn. Meer nog: hoe meer mensen Expopedia.net gebruiken, hoe sterker de beurzen- en evenementenindustrie zich kan profileren als een modelsector waarin bedrijven en vakorganisaties de handen in elkaar slaan om duurzame en ecologisch verantwoorde activiteiten te ontwikkelen.” 

Vindplaats met voordelen: Platform voor internationale contacten

vrijdag, juni 26th, 2009

www.expopedia.net

Brochure: voorstelling Expopedia

Expopedia.net: beurzen gemak

donderdag, juni 25th, 2009

Expopedia.net: exhibition services made easy

Today, Expopedia launches www.expopedia.net, the first dedicated website to source exhibition services worldwide. Expopedia developed a reliable and easy-to-use internet platform to source products and services related to exhibitions, conferences and events worldwide.

Read: press release
Find out more: www.expopedia.net

Tijdbank

maandag, maart 9th, 2009

Deelname door Dirk Dupont (Dupont’s Kookboetiek) en Hans Dejonckheere (Emprendo) aan initiatief KMO Contact in De Lovie via www.tijdbank.be :

 Zij werden uitgenodigd om de handen uit de mouwen te steken in de instelling De Lovie (tijdnemer), vzw, Opvangcentrum voor mensen met een verstandelijke handicap, te Poperinge.

 

Uitgangspunt is dat we een zinvolle invulling willen bieden als vrijwilliger (tijdgever), en de tijdbank is hierbij een zeer nuttige methodiek.

De Tijdbank promoot en faciliteert de vrijwillige inzet van groepen mensen, vanuit organisaties (Tijdgevers), voor andere organisaties met een maatschappelijke, culturele of ecologische meerwaarde (Tijdnemers). Het vrijwilligerswerk neemt steeds de vorm aan van laagdrempelige en in tijd en ruimte afgebakende projecten. De Tijdbank vervult een brugfunctie tussen profit en social profit, tussen individu, onderneming en maatschappij. Tijdbankprojecten komen zowel de Tijdnemer als de Tijdgever ten goede. Daardoor genereren ze uiteindelijk een betere levenskwaliteit.

Ook teambuilding met het personeel, zou sterk aangewezen zijn via een initiatief van de tijdbank, wat ook maatschappelijk verantwoord ondernemen is. Maar om tot echte teambuilding te komen is er meer nodig dan alleen het ‘tijdgeven’ op zich: waarom doen we dit, waarom doen we wat precies, hoe zetten we ons in, …, en een afronding, duiding:   wat is een team precies, wat is een meerwaarde van een team ten opzichte van een som individuen, wat zijn randvoorwaarden voor een goed team, waar staan we zelf als team, zijn we wel een team en waarin zit onze identiteit, waarin kunnen/moeten we nog groeien, wat halen we hieruit voor onze dagelijkse praktijk?  Er moet maw een extern begeleid moment aan de tijd-geef-actie gekoppeld worden.     

 

Hoedanook, dit initiatief van tijdnemers en tijdgevers is aan te moedigen !

 

Videoverslag in journaal WTV via onderstaande (lange) link:

http://focus-wtv-kw.rnews.be/nl/regio/wvl-8970/bedrijfsleiders-maken-tijd-voor-bewoners-de-lovie/Article-1184683226347-1194493681512.html?params=primarySelectedTab:Video

Daag mij uit !

vrijdag, januari 16th, 2009

ecard-emprendo-foto

Beste vrienden,

Ik daag u uit… om kennis te maken met Emprendo.

Een nieuwe aanpak, nieuwe markten, nieuwe doelgroepen… : 2009 wordt voor de ondernemer ongetwijfeld het jaar van de uitdagingen. Daar wil ik met u aan meewerken.

Samen met u wil ik nieuwe challenges aangaan: uzelf professionaliseren, uw onderneming versterken of gloednieuwe projecten uitbouwen.

Daag mij uit !

Tot binnenkort !

hans@emprendo.be

Living Office

maandag, januari 12th, 2009

Emprendo neemt zijn intrek in de vernieuwde kantoren aan de Torkonjestraat 21 te Marke.

We proberen er op termijn een living office te creëren, om er het office living zo aangenaam mogelijk te maken.

EMPRENDO Business Challenges

dinsdag, augustus 26th, 2008

EMPRENDO business challenges is nog in embryonale fase:

Waarover zal het gaan ?

Vliegende Creatieve Ondernemer

Project begeleiding

Professioneel beursbezoeker

Managementor KMO

Interim management

Import/Export

Red ocean - blue ocean

Thinking out of the box

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

New combinations

Brein-ing

zondag, juni 15th, 2008

Ja, het ontstaan van een idee als Emprendo, komt niet van de ene dag op de andere, maar groeit langzaam en nu vooral het laatste jaar

geduld wordt beloond…

De toekomst jeukt !

donderdag, oktober 4th, 2007

 

De toekomst jeukt

 

Ik zit gevangen in een web van verwachtingen, die me compleet overweldigt.

Het dagelijkse werk slorpt me zo op, dat ik geen tijd meer heb om na te denken en prioriteiten te stellen.

Gevolg: ik verlies uit het oog wat echt belangrijk is, klop steeds meer uren en bereik uiteindelijk weinig betekenisvols !?

Ik lijd aan een soort blindheid, ben na verloop zo sterk verankerd met de cultuur van het bedrijf, dat ik in een keurslijf begin te denken en handelen.

En zo heb ik nood aan vernieuwing, maar ook het bedrijf.

 

Taak volbracht zou ik zeggen. Op naar een nieuwe uitdaging.

Ik zeg mijn intuïtief vanuit de buik ondernemen geen vaarwel maar ga me opnieuw laten leiden door nieuwsgierig te zijn, te observeren met aandacht, volharding in het zelf proberen en ervaren, en ook het onzekere opnieuw aan te durven, fouten zijn leerstappen, dus ook levenslang leren maar ook leren loslaten en toch weet ik dat alles samenhangt.

Leve het zelfstandig ondernemerschap.

Op naar Emprendo, ik onderneem !